28.júla 2020

Benzina spustila na Slovensku zľavovú tankovaciu kartu

Benzina rozšírila svoj sortiment služieb na Slovensku o Tankartu Easy, ktorá ponúka výhodné tankovanie pre bežných motoristov. Zákazníci vďaka tejto karte nielenže ušetria až 0,04 EUR na každom litri paliva, ale rovnako ako v Českej republike získajú tiež celý rad ďalších benefitov. Karta Easy je po karte Business ďalším krokom, ktorým tradičná česká značka prináša prémiové služby i na Slovensko, kde do jej siete aktuálne patrí už 11 čerpacích staníc.

„Mám veľkú radosť, že našu Tankartu Easy môžu využívať aj naši slovenskí zákazníci. V Českej republike si jednoduché, rýchle, a hlavne výhodnejšie tankovanie paliva obľúbil celý rad klientov. Slovenský trh je pre nás dôležitý a uvedením ďalšej tankovacej karty pokračujeme v trende rozvoja prémiových zákazníckych služieb, na ktorých staviame stratégiu vstupu našej siete na Slovensko,“ hovorí Tomasz Wiatrak, predseda predstavenstva skupiny Unipetrol, do ktorej patrí aj Benzina.

Slovenská sieť čerpacích staníc Benzina ponúka od 15. júla Tankartu Easy bežným motoristom, ktorí chcú tankovať výhodnejšie: hlavným benefitom tejto zľavovej karty je čerpanie palív na všetkých čerpacích staniciach Benzina na Slovensku so zľavou bez podmienky minimálneho odberu paliva. V prípade aditivovaných palív Efecta dosahuje zľava 0,02 EUR na liter a pri prémiových palivách Verva, zameraných na výkon motora, 0,04 EUR. Slovenskí motoristi si môžu Tankartu Easy obstarať pri pokladniciach čerpacích staníc Benzina alebo online z domova. Používanie karty je bezplatné, klient neplatí žiadne poplatky ani za uskutočnené transakcie, ani za vedenie účtu.

Tankarta Easy je ideálnym nástrojom kontroly výdavkov za PHM pre rodiny i jednotlivcov, ktorí za mesiac nespotrebujú viac než 500 litrov paliva. Tankarta Easy platí na území Slovenska a má rovnaké funkcie ako v Českej republike, kde tankovacie karty Benziny využíva už viac než 200 000 spokojných zákazníkov. Okrem okamžitej zľavy z „totemovej ceny“ pri každom tankovaní patrí medzi ďalšie benefity prístup k zákazníckemu portálu. Na tom sa môže držiteľ Tankarty Easy zaregistrovať, čím významne rozšíri využiteľnosť karty a rozsah poskytovaných služieb.

S registrovanou kartou Easy možno na čerpacích staniciach Benzina tankovať nielen bežné a prémiové palivá, ale aj LPG, CNG a AdBlue a využívať ďalšie služby: platiť za diaľničné známky, drogistický tovar, gastroprodukty a rôzne ďalšie služby vrátane umývania vozidiel či vysávača, ďalej za potraviny a nealkoholické nápoje alebo široký sortiment autopríslušenstva od povinnej výbavy cez prevádzkové kvapaliny a oleje až po náhradné dielce.

Platobná karta je chránená proti zneužitiu kódom PIN a možnosťou blokácie prostredníctvom zákazníckeho portálu. Portál slúži ako jednoduchý nástroj na nastavenie a správu karty vrátane poskytovania prehľadov o všetkých transakciách umožňujúcich kontrolu zvyšku a útraty za palivá. Klient si môže k svojmu používateľskému účtu priradiť až 10 ďalších kariet Easy. Karta sa dobíja hotovosťou alebo platobnou kartou u obsluhy na čerpacích staniciach Benzina alebo v prípade registrovanej karty tiež bankovým prevodom cez internet.

Benzina sa rozhodla pre návrat na Slovensko po 15 rokoch. Samotná značka vznikla už v roku 1958 vo vtedajšom Československu. Po roku 1989 prešla Benzina v rámci privatizácie do súkromných rúk a právo na používanie svojej značky na slovenskom trhu dočasne stratila. Benzina sa na Slovensko vracia ako líder českého trhu, kde prevádzkuje najširšiu sieť 418 čerpacích staníc a podľa objemu predaných pohonných hmôt ovláda štvrtinu trhu. Benzina je súčasťou medzinárodnej skupiny ORLEN, ktorá v piatich krajinách (Poľsko, Nemecko, Česko, Litva a Slovensko) viac ako 2 800 čerpacích staníc. Rovnako ako materská spoločnosť ORLEN je Benzina synonymom modernosti, dôvery, výhodnosti, širokej ponuky a vysokej kvality výrobkov a služieb.
Benzina je súčasťou skupiny Unipetrol, ktorej jediným majiteľom je medzinárodná skupina Orlen. Za 62 rokov svojej existencie prešla bohatým vývojom. Ide o tradičnú a zároveň modernú značku českých motoristov, ktorá je charakteristická svojimi vysoko kvalitnými palivami a zákazníckymi službami. Okrem palív EFECTA s čistiacim účinkom Benzina tiež ponúka prémiová paliva VERVA a široký sortiment občerstvenia v rámci gastronomického konceptu STOP CAFE. Benzina vydáva aj vlastné tankovacie karty EASY a BUSINESS. V Českej republike celkovo v prevádzkuje 418 čerpacích staníc a s trhovým podielom 24,9 % je lídrom českého trhu. V minulom roku vstúpila na Slovensko, keď v apríli otvorila prvú čerpaciu stanicu v Malackách. V súčasnosti má Benzina vo svojej sieti na Slovensku už 11 staníc.

Viac na http://www.benzina.sk, http://www.facebook.com/benzina.slovakia alebo https://www.instagram.com/benzinask

Kontakt: Pavel Kaidl, tlačový hovorca, tel.: +420 736 502 520, e-mail: pavel.kaidl@unipetrol.cz