11.března 2020

Benzina ORLEN Team míří se Štefankem a Vizim za titulem v Mercedes-Benz Virtual GP 2020

Stáj Benzina ORLEN Team vstupuje do českého šampionátu virtuálních závodů, a to s česko-slovenskou jezdeckou dvojicí Martin Štefanko a Erik Vizi. Jejich cílem bude vylepšit loňské celkové třetí místo v klasifikaci týmů a zároveň útok na triumf v šampionátu jezdců, ve kterém Štefanko obsadil druhou příčku. Benzina se také aktivně zapojí do kampaně za bezpečnost na silnici Nezávodím.cz.

Šampionát Mercedes-Benz Virtual GP vstupuje do svého šestého ročníku z pozice nejprestižnější esport soutěže ve virtuálních závodech v České republice. Předchozí ročník představil tento projekt ještě širšímu publiku, a to díky intenzivní spolupráci s Benzinou.

„Benzina dlouhodobě podporuje motorsport, čehož jsou nejlepším příkladem spolupráce s  rallyovými závodníky Martinem Prokopem a Janem Černým či nedávné zapojení do německého seriálu DTM v rámci týmu ORLEN Team ART. Podpora virtuálních automobilových závodů je tak pro nás logickým krokem v dalším budování image naší značky. Nová generace totiž žije v digitalizovaném světě, využívá sociální média a má velký zájem o novinky včetně online her. I v tomto prostředí se tak chceme prezentovat jako lídr českého trhu udávající trendy,“ uvedl Marek Zouvala, ředitel sítě čerpacích stanic Benzina.

Benzina ORLEN Team se zúčastní všech 12 závodů sezóny Mercedes-Benz Virtual GP 2020, která potrvá od konce března do října letošního roku, s velkým finále na herním veletrhu FOR GAMES. Celkový výherce získá roční zápůjčku vozu Mercedes-Benz Třídy GLA.

Červenobílé barvy Benziny bude hájit dvojice Martin Štefanko a Erik Vizi. Štefanko, který původně oznámil konec své kariéry, se rozhodl v projektu pokračovat. „Cílem je jednoznačně zisk titulu v celkovém pořadí jednotlivců. V loňském roce mi tento úspěch jen těsně unikl, takže pro triumf udělám maximum. Jsem moc vděčný za podporu Benziny a ORLENU a věřím, že společně s Erikem zaútočíme i na triumf v hodnocení týmů,“ konstatoval Martin Štefanko.

Toho se pokusí dosáhnout ve spolupráci se slovenským nováčkem v šampionátu, který se blýskl stabilními a rychlými výkony v kvalifikaci. „Mám obrovskou radost, že budu závodit ve společných barvách Benziny a ORLENU. Velice si vážím této příležitosti a udělám maximum pro to, abych dosáhl co nejlepších výsledků. Už se těším na spolupráci s Martinem a na zahájení sezony. Je to velmi rychlý a zkušený pilot, který má za sebou řadu úspěchů. Bude to velká výzva jezdit s ním společně v jednom týmu,“ řekl Erik Vizi.

Součástí letošního šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2020 bude také projekt Nezávodím.cz, kampaň za bezpečnost na silnici zaměřenou na mladé a začínající řidiče. Ve spolupráci s BESIP, značkou Mercedes-Benz a Benzinou hodlá Virtual GP využít své možnosti a zaměřit se na osvětu mladé generace.

Letošní sezona Mercedes-Benz Virtual GP odstartuje v sobotu 28. března studiovým dnem, v rámci kterého se odjedou dva vytrvalostní závody. Celý ročník bude možné sledovat živě online s profesionálním českým komentářem na platformách YouTube, Facebook a Twitch, a to na kanálech Virtual GP, RE-PLAY, isport.cz, Benzina, a i u dalších partnerů. Informace o šampionátu budou přinášet weby hrej.cz nebo isport.cz. Navíc i letos budou všechny závody k dispozici také s anglickým komentářem a následně se objeví na celosvětové GINX Esports TV.

Spojení ORLENU a Benziny není náhodné. Největší česká síť čerpacích stanic patří i se svou mateřskou společností Unipetrol od roku 2005 do mezinárodní skupiny ORLEN. Uvedení společného loga ORLENU a Benziny na prestižních sportovních událostech je pokračováním aktuální reklamní kampaně, ve které ORLEN posiluje povědomí zákazníků, že tradiční česká značka BENZINA je součástí nadnárodní sítě, do které patří téměř tři tisíce čerpacích stanic v pěti zemích (Polsko, Německo, Česko, Slovensko a Litva).

Kalendář sezóny – https://www.youtube.com/watch?v=XPVpEY22d00

Záznam tiskové konference – https://www.youtube.com/watch?v=i06IdVpafOM

O Virtual GP: Projekt Virtual GP je unikátní platformou organizující profesionální soutěže ve virtuálních závodech. Jde o nezávislý komerční projekt, který v České republice nemá konkurenci a jedná se i o raritu na poli světového esportu.  S využitím nejmodernějších technologií se snaží spojit to nejlepší z reálného i virtuálního světa, a to v době, kdy simulátory hrají čím dál zásadnější roli ve světě motorsportu a automobilovém průmyslu.
Benzina je součástí skupiny Unipetrol a provozuje nejrozsáhlejší síť čerpacích stanic v České republice. Za
62 let své existence prošla bohatým vývojem. Dnes se jedná o tradiční a zároveň moderní značku českých motoristů, která je charakteristická svými vysoce kvalitními palivy a zákaznickými službami. Kromě paliv EFECTA s čistícím účinkem nabízí Benzina také prémiová paliva VERVA a široký sortiment občerstvení v gastronomickém konceptu STOP CAFE. Benzina vydává i vlastní tankovací karty EASY a BUSINESS, celkem v Česku provozuje 416 čerpacích stanic a má tržní podíl 24,3 %. V minulém roce vstoupila na Slovensko, když v dubnu otevřela první čerpací stanici v Malackách. V současnosti má Benzina ve své síti na Slovensku již 10 stanic.

Kontakt: Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, tel.: +420 736 502 520, e-mail: pavel.kaidl@unipetrol.cz