16.prosince 2019

Benzina má na Slovensku již 10 čerpacích stanic, z toho dvě samoobslužné

Benzina uzavírá rok svého obnoveného působení na slovenském trhu. Na Slovensku má již deset čerpacích stanic. Motoristé mohou čerpat paliva Efecta a Verva v Malackách, Holicích u Dunajské Stredy, Lužiankách u Nitry, Šelpicích u Trnavy, Šuranech u Nových Zámků, Strečně, Tesárskych Mlyňanech a Senci. Další dvě stanice jsou samoobslužné.  Nacházejí se v Bánské Bystrici a Košicích a budou uvedeny do provozu v následujících týdnech.

„Uzavíráme první rok našeho působení na Slovensku. Jsme rádi, že jsme splnili náš plán mít deset čerpacích stanic. Stále však platí, že důležitější než vysoké tempo rozvoje je pro nás dodržení naplánovaného obchodního modelu,“ říká Tomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny Unipetrol, do které patří i Benzina, a dodává: „V příštím roce budeme v rozšiřování počtu čerpacích stanic pokračovat. Zaměříme se také na modernizací interiérů a rozšiřování sortimentu zboží a služeb na stávajících stanicích.“

Čerpací stanice Benziny nabízejí kompletní sortiment kvalitních aditivovaných paliv Efecta 95 a Efecta Diesel s čisticím účinkem i prémiových paliv Verva 100 a Verva Diesel zaměřených na výkon motoru. K tomu si mohou motoristé dopřávat oblíbené hotdogy a skvělou kávu. V příštím roce nabídku rozšíří rychlé občerstvení Stop Cafe.

Dvě samoobslužné čerpací stanice Benzina v Bánské Bystrici a Košicích budou uvedeny do provozu v následujících týdnech a na začátku příštího roku projdou kompletní rekonstrukcí do nového konceptu Benzina Expres. I zde bude řidičům k dispozici kompletní sortiment kvalitních aditivovaných paliv Efecta a Verva.

Benzina se rozhodla pro návrat na Slovensko po 15 letech. Samotná značka vznikla už v roce 1958 v tehdejším Československu. Po roce 1989 přešla Benzina v rámci privatizace do soukromých rukou a právo na používání své značky na slovenském trhu dočasně ztratila. Benzina se na Slovensko vrací jako lídr českého trhu, kde provozuje nejširší síť 413 čerpacích stanic a dle objemu prodaných pohonných hmot ovládá čtvrtinu trhu. Benzina je součástí mezinárodní skupiny Orlen, která v pěti zemích (Polsko, Německo, Česko, Litva a Slovensko) provozuje bezmála tři tisíce čerpacích stanic. Stejně jako mateřská společnost ORLEN je Benzina synonymem modernosti, důvěry, výhodnosti, široké nabídky a vysoké kvality výrobků a služeb.
Benzina je součástí skupiny Unipetrol a provozuje nejrozsáhlejší síť čerpacích stanic v České republice. Za 61 let své existence prošla bohatým vývojem. Jedná se o tradiční a zároveň moderní značku českých motoristů, která je charakteristická svými vysoce kvalitními palivy a zákaznickými službami. Kromě paliv EFECTA s čistícím účinkem nabízí Benzina také prémiová paliva VERVA a široký sortiment občerstvení v gastronomickém konceptu STOP CAFE. Benzina vydává i vlastní tankovací karty EASY a BUSINESS, celkem v Česku provozuje 413 čerpacích stanic a má tržní podíl 24 %. V letošním roce vstoupila na Slovensko, když v dubnu otevřela první čerpací stanici v Malackách. V současnosti má Benzina ve své síti na Slovensku už 10 stanic.

Kontakt: Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, tel.: +420 736 502 520, e-mail: pavel.kaidl@unipetrol.cz